Emne: Tørring af urter

Tilbage --- Forside --- Stil spørgsmål

.

Spørgsmål: Jeg skal lage urtetørke nå i vinter og er derfor svært interessert i å få tips til hvordan en slik tørke bør lages.
Er det mulig å få tilsendt en skisse av hvordan Urtegartneriets tørke er konstruert?

Svar: Vores tørreskab ca. 2,5 x 1,5 m. og 2,5 m højt. Det er et lukket rum, hvor der er mørkt når vi ikke er derinde. Vi har sat trælister med ca. 40 cm's afstand op på væggene, der passer til nogle tørrerammer vi har lavet af træ og finmasket pvc-fri plastiknet.
Disse rammer/hylder kan så tages ud efter behov. Når rummet er helt fyldt, er der ca. 15 hylder.Vi tørrer urterne på hylderne i tynde lag.
Ud over en lampe vi kan tænde, er der en termostatstyret, elektrisk luftaffugter og en termostatstyret elradiator derinde. Temperaturen holder vi som regel omkring 30 grader, og luftfugtigheden mellem 30 og 50.
Urterne tørrer meget hurtigt derinde, Så vi kan tørre meget på kort tid. Luftaffugteren er desværre noget dyr. (ca. 4000,- dk).
Før vi havde dette skab, brugte vi en smal overdækket sydvendt terrasse, som vi lukkede af med sort plastik.
Der var åbent vindue i den ene ende. Dette fungerede også fremragende, men vi havde somme tider problemer i regnfulde perioder.

Siden vi har lavet tørreskabet har vi ikke brugt den gamle løsning, fordi skabet har vist sig at være så effektivt at det har været nok.


www.urtegartneriet.dk

Tlf. 86 86 74 30.
Buskhedevej 43, Kragelund.
8600 Silkeborg.