Emne: Purpursolhat

Tilbage --- Forside --- Stil spørgsmål

.

Spørgsmål: Vi har landbrug, og er interesseret i at komme til at dyrke Echinaceaplanten. Kan I evt. give os oplysninger om, hvem der forarbejder planten. Vi vil gerne i første omgang have oplysninger óm dyrkning af planten.

Svar: Udover at Bioforce forarbejder den af egne økologiske planter ved vi ikke hvem der ellers er i gang med forarbejdning.
Naturdrogeriet er nok dem der ved mest om det herhjemme.
Vi er havebrugere og har ingen erfaring med markdrift, men det burde ikke være det store problem.
Planten trives bedst i fuld sol, i almindelig god jord og helst ikke for tørt, uden at være meget vandkrævende.
Den siges at trives bedst ved tæt plantning.
Vi har selv sandet hedemuld, og her lider den lidt i tørkeperioder, hvis vi ikke vander.
Frøene spirer godt og rimelig hurtigt (Echinacea purpurea), men undersøgelser har vist et større indhold af aktive stoffer ved vegetativ formering (deling).
Bioforce og andre europæerer bruger E. purpurea, medens nogle amerikanere sværger til Echinacea angustifolia. Den er i følge dem mere medicinsk aktiv.
Denne plante spirer dårligt i det hele taget, og kræver en kuldeperiode først. Vi har haft vrøvl med at dyrke den. Muligvis på grund af kalkmangel.
Bioforce bruger hele planten, både rod, blad og blomst i frisk tilstand. Det normale er ellers kun at bruge roden i tørret stand.
Nu ved jeg ikke om i dyrker økologisk, men min overbevisning er at man om få år, ikke vil kunne sælge medicinske urter, der er traditionelt dyrket.


www.urtegartneriet.dk

Tlf. 86 86 74 30.
Buskhedevej 43, Kragelund.
8600 Silkeborg.