Emne: Myrte

Tilbage --- Forside --- Stil spørgsmål

.

Spørgsmål: Jeg er i besiddelse af en opstammet myrteplante, som jeg i sommer har haft megen glæde af, men nu hvor efteråret er på sit højeste, er det som om at planten er ved at gå ud. Den begynder at smide bladene der først bliver gule og brune. Når jeg kigger nærmere,ser det ud som om at den trækker saften fra bladene ind i planten, for de er lidt rynkede.
Jeg tænkte om den måske får for lidt vand eller lys, temp. er ikke mere end 22-23 grader, og den er placeret i et syd vindue, hvor den jo skulle få rigeligt med lys.
Hvilke betingelser vil være de bedste for dens trivsel?

Svar: Myrte må aldrig mangle vand. Hvis de tørrer helt ud, plejer de at gå ud efter et stykke tid. Jeg håber ikke det er det der er tilfældet her. Hvis den har været ude for en pludselig forandring, såsom at blive flyttet, kan det være en naturlig reaktion, som den kommer sig over. 

Hvis den ikke er blevet ompottet for nylig ville jeg prøve at give den en anelse større potte, uden at pille ved den gamle rodklump. Højst fjerne lidt af det øverste jord. Hvis der er liv i den, vil den så begynde at skyde igen snart. 

Pottejorden skal være fugtig hele tiden, uden dog at soppe i vand. Et sydvindue er fint på denne årstid (okt.), men om sommeren er det i overkanten. Den trives bedre køligt end varmt, ja helt ned til 0 grader kan den sagtens tåle. Jeg vil tro at 8-15 grader er bedst om vinteren, selvom den ikke dør af varme, der 
dog kan give ranglet vækst, som man skal beskære til foråret eller før.


www.urtegartneriet.dk

Tlf. 86 86 74 30.
Buskhedevej 43, Kragelund.
8600 Silkeborg.