Emne: Lakrids

Tilbage --- Forside --- Stil spørgsmål

.

Spørgsmål: Hvad er lakridsrod? Hvordan dyrkes den? Hvad er det man spiser/hvornår/til hvad (jeg regner med at det er roden meeen man ved jo aldrig)?  Hvordan tilberedes den??? Er den flerårig?

Svar: Lakridsrod er de underjordiske udløbere af lakridsplanten Glycyrrhiza glabra m.fl. For at få gode rødder skal jorden være næringsrig, aldrig for tør, og porøs også i dybden. Den er ikke glad for tung lerjord og sur jord. Fuld sol er bedst.
Den bør stå et lunt sted. Her i huset har vi lidt svært ved at overvintre dem ude på grund af kolde vintre, så den bør for en sikkerheds skyld vinterdækkes.
Hvis man kan nænne det og ikke vil høste frø, klipper man alle blomsterstængler af tidligt, så den aldrig får lov til at blomstre. Så er der mere energi til roddannelsen. 
Man høster efter 3-4 år. Rodstokkene som man bruger er ca. som tykke blyanter, og går både ned (op til over 1 m.) og ud til siderne. 
Planterne vil ofte dukke op igen selvom man prøver at flytte dem. 
Man kan tygge den som den er. Derudover kan den laves til pulver som indtages i the eller på anden vis. 
Man laver også tinktur af den. Lakrids fremstilles ved at koge rødderne, og koge væsken ind.


www.urtegartneriet.dk

Tlf. 86 86 74 30.
Buskhedevej 43, Kragelund.
8600 Silkeborg.