Emne: Bladlus i drivhus

Tilbage --- Forside --- Stil spørgsmål

.

Spørgsmål: Jeg er en student ved Norges Landbrukshøgskole som skriver en hovedoppgave om skadegjørere på kryddervekster i veksthus.Jeg har gjort noen forsøk med Grønnflekket veksthusbladlus (Aulacorthum solani) på basilikum ( Ocimum basilicum ), bl.a. biologisk bekjempelse vha. Aphidius ervi og Aphidoletes aphidimyza.Det er ikke så lett å finne litteratur om dette, så jeg lurer på om dere har noe informasjon, evt. litteratur det går an å bestille.Jeg er da spesielt interessert i bladlus, basilikum og urteproduksjon i veksthus.Håper dere har tid og anledning til å svare på dette.

Svar: Vi har ikke selv de store problemer med skadedyr. Det skyldes måske at vi har mange forskellige urter i husene.
Bladlus får vi lidt af hvert forår og efterår i drivhusene. Vores erfaring er at jo bedre planterne er i vækst jo mindre bliver de angrebet.Det betyder at når vi ser bladlus, undersøger vi om planterne får vand nok (meget vigtigt) og gødning nok. Desuden stiller vi ofte planterne køligere. Ofte forsvinder lusene hurtigt, når vi gør en af disse ting.
Angrebene bliver altid ret hurtigt slået ned af en lille snyltehveps, som vi ikke kender navnet på. De kommer af sig selv, vi har aldrig sat den slags ud.
Et par gange om året, samler vi nogle mariehøns og guldøje (ca. 1 pr m2), som vi sætter ind i drivhusene. Det har i hvertifald effekt, hvis der er bladlus.
Med hensyn til litteratur m.m. kan vi anbefale at du prøver www.kvasir.dk og søger på biologisk bekæmpelse.


www.urtegartneriet.dk

Tlf. 86 86 74 30.
Buskhedevej 43, Kragelund.
8600 Silkeborg.