Emne: Baldrian opskrift

Tilbage --- Forside --- Stil spørgsmål

.

Spørgsmål: Jeg har købt en baldrian krydderurt (lægeurt). Hvad en den god for, hvad kan den bruges tili madlavning hvordan tilbereder man den hvis den skal anvendes til lægeurt. Jeg kan huske den fra min
barndom som noget man fik for ondt i maven.

Svar: Den er først og fremmest et nerveberoligende og afslappende middel.
Som lægemiddel bruger som regel rødderne, men andre dele af planten kan også bruges, omend de virker knap så stærkt.
Vores foretrukne metode består i at grave rødderne op om efteråret, og overhælde dem med snaps efter de er blevet finsnittet.
denne blanding trækker ca. 7 uger (helst med daglig omrystning) i mørke. Efter filtrering tager man 1 tsk. op til 3 gange dagligt.
Man kan også lave the, men så skal rødderne sættes over i koldt vand dagen før, og dernæst opvarmes.
I madlavningen var den kendt før i tiden som salat. Efter den har blomstret om sommeren, laver den nye skud om efteråret, og det er dem man bruger.

Det smager lidt specielt.


www.urtegartneriet.dk

Tlf. 86 86 74 30.
Buskhedevej 43, Kragelund.
8600 Silkeborg.